Menu Sluiten

Veelgestelde Vragen

Antwoord op al je Energie vragen

Ik heb zojuist mijn overstap aangevraagd of ik ben al overgestapt, kan ik nog annuleren?

Bij een overstap van energieleverancier via onze website, ontvang je binnen twee weken een bevestiging van je overstap van je nieuwe energieleverancier. Je hebt binnen deze twee weken en twee weken nadat je de bevestiging binnen hebt heb je bedenktijd. Dit is een wettelijke regeling en geldt voor elke energieleverancier. Je kan binnen deze twee weken zonder opgave van reden en zonder kosten je overstap annuleren. Dit moet je zelf doorgeven aan de nieuwe leverancier. Wanneer je zojuist bent overgestapt kan je eveneens  annuleren. Je bent dan vrij om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Tip: Maak een kopie of foto van uw annulering én de bevestiging van de nieuwe leverancier zodat u kunt bewijzen dat u binnen de gestelde termijn hebt geannuleerd.

Hoe lang duurt het voordat ik ben overgestapt?

Dit hangt af van je contract met je huidige leverancier. Heb je een contract voor onbepaalde tijd dan kan je dus op elk moment opzeggen. Het overstappen duurt dan twee tot zes weken. Heb je een contract waar je nog voor meer dan twee maanden aan vastzit, kijk dan naar de eventuele opzegboete die je moet betalen voor het vroegtijdig overstappen. De maximale opzegboete voor contracten die korter dan anderhalf jaar nog lopen geldt € 50 per energieproduct (stroom en gas).

Als je huidige contract binnen twee maanden afloopt, zorgt de nieuwe leverancier ervoor dat het nieuwe contract naadloos aansluit op je oude contract. Dan betaal je dus ook geen opzegboete.

Tip: Over het algemeen is 8 tot 6 weken voor je oude contract afloopt, de beste termijn om over te stappen. Je weet dan zeker dat u geen opzegboete hoeft te betalen.

Benieuwd hoeveel overstappen kan schelen met je huidige energierekening? Houdt je huidige energierekening bij de hand en voer het verbruik in de vergelijker. Vergelijk vervolgens prijzen van de goedkoopste energiecontracten met het bedrag dat je nu moet betalen. Wij helpen je graag bij de overstap.

Hoe zit het met de opzegtermijn en opzegboete?

Als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, lees dan eerst de voorwaarden die in je huidige energiecontract staan. De opzegboete wordt ook wel opzegvergoeding genoemd: voor jouw is het een boete, voor de leverancier een vergoeding. Een vergoeding, omdat de leverancier voor jouw elektriciteit en/of gas heeft ingekocht, en die niet langer aan je kwijt kan als je naar een ander bent overgestapt. Afhankelijk van de resterende looptijd kan de opzegboete tot maximaal 125 euro per product (gas en elektra zijn twee verschillende producten) bedragen. Deze maximale boete geldt bij een resterende looptijd van meer dan 2,5 jaar. Bij een kortere resterende looptijd betaal je minder. Als je contract stilzwijgend is verlengd – en de energieleverancier heeft dit vooral aangegeven – dan bedraagt de boete hooguit 50 euro per product. Je energieleverancier mag het contract alleen stilzwijgend verlengen als dit vooraf is gemeld.

Als je een contract voor onbepaalde tijd hebt, dan heb je vaak een wettelijke opzegtermijn van 1 maand. je betaalt voor het opzeggen geen boete. Sommige energieleveranciers werken met een kortere opzegtermijn.

Tip: Je kan je overstap naar een andere energieleverancier het beste 8 tot 6 weken voor het einde van je contract regelen. In dat geval kan de nieuwe leverancier een naadloze overstap garanderen zonder opzegvergoedingen.

Hoe hoog is de opzegboete/ opzegvergoeding?

Als je voor de afloop van je huidige energiecontract overstapt of je contract opzegt, kan de energieleverancier een opzegvergoeding van je vragen. De energieleverancier heeft energie voor je  ingekocht die hij niet aan je kwijt kan, en daar vraagt hij een vergoeding voor. Dit bedrag kan bij een resterende looptijd van meer dan 2,5 jaar 125 euro per product zijn. Gas en stroom zijn twee verschillende producten, je kan dus tot 250 euro aan opzegboete moeten betalen. Met een resterende looptijd van 1,5 jaar betaal je maximaal 50 euro per product.

Wat moet ik doen om over te stappen?

In drie stappen kies je een nieuwe energieleverancier

  1. Start met vergelijken, vul je verbruiksgegevens in en klik op ‘Check je voordeel’. De verbruiksgegevens vind je op de laatst ontvangen jaarafrekening.
  2. Kies voor een energiecontract van een energieleverancier die bij je past. Klik op ‘Verder’.
  3. Je ziet nu een overzicht van de deal. Bevalt het? Klik op ‘naar aanvragen’. Vul het aanvraagformulier in en klik op ‘Bevestig je aanvraag’.

Hoe wordt mijn maandelijkse voorschotbedrag bepaald?

Je betaalt altijd in maandtermijnen vooruit voor de energierekening die je jaarlijks ontvangt. Dit maandelijkse bedrag is het voorschotbedrag. De nieuwe leverancier bepaalt het voorschotbedrag op basis van het verbruik in het verleden op het adres waar de energie wordt geleverd.

Verhuisd?

In dat geval gaat je leverancier uit van het verbruik van de vorige bewoners. De leverancier vraagt deze gegevens op bij de netbeheerder. Verandert je energieverbruik aanzienlijk, bijvoorbeeld door de aanschaf van zonnepanelen of een zuinigere HR-ketel? Houd er dan rekening mee dat deze verandering pas na minimaal een jaar is terug te zien in je historisch verbruik. Dat betekent tegelijkertijd dus dat de leverancier de verandering pas dan meeneemt bij het vaststellen van een nieuw voorschotbedrag.

Ben je de eerste bewoner?

Bouw je een huis of kom je te wonen in een nieuwbouwwoning? Dan is het voor de leverancier uiteraard niet mogelijk om naar het verbruik in het verleden te kijken. In dat geval gaat hij uit van onder andere:

  • de ligging van de woning (bijvoorbeeld op een hoek of vrijstaand);
  • de grootte van de woning;
  • de mate van isolatie.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn energiecontract?

Zodra je vaste contract afloopt, verandert je vaste contract automatisch in een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je opzeggen wanneer je wilt, met een opzegtermijn van maximaal een maand.

Blijf overstappen

Een contract voor onbepaalde tijd brengt wel hogere kosten met zich mee. We adviseren je dan ook om 2 maanden voor het einde van het vaste contract opnieuw over te stappen. Je kunt dan opnieuw kiezen voor een contract met actietarieven.

Wat moet ik invullen als ik teruglever?

Bij het invullen van je verbruiksgegevens adviseren wij om je brutoverbruik in te vullen. Dit houdt in dat je het verbruik invult dat je in eerste instantie afneemt van de leverancier. De teruglevering van de zonnepanelen is hierin dus (nog) niet verrekend.

Deze verrekening vindt ook pas plaats tegen het einde van het jaar, tenzij je dit anders met de leverancier hebt afgesproken.

Is iedere energiemeter geschikt voor het terugleveren van stroom?

Nee, niet iedere energiemeter is geschikt voor het terugleveren van stroom. De netbeheerder – dus niet de leverancier – kan je vertellen of je meter geschikt is. De netbeheerder is het bedrijf dat verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het transport van elektriciteit en gas naar jouw woning, en dus ook voor de teruglevering van stroom. Welke netbeheerder op jouw adres actief is, hangt af van de gemeente en je kunt daarom niet zelf voor een netbeheerder kiezen. Meestal staat de netbeheerder vermeld op de voorschotnota. Je kan ook hier terecht voor een overzicht.

 

Tip: Over het algemeen duurt het 4 tot 6 weken om een standaard energiemeter te vervangen door een meter die geschikt is voor het terugleveren van stroom, vraag dus zo snel mogelijk zo’n meter aan als je zonnepanelen (of een andere vorm van energieopwekking) neemt.

Wek je minder op dan je verbruikt of verbruikt u ook gas? Voor de laagste energietarieven kan je  terecht in onze energievergelijker. Nooit duurder dan bij de energieleverancier zelf en vanwege exclusieve acties vaak zelfs stukken goedkoper:

Moet ik iets doen aan mijn meter als ik overstap?

De nieuwe leverancier maakt in principe gebruik van dezelfde meter en aansluitingen. Alleen als u tevens wilt overstappen van een enkele meter naar een meter voor dag- en nachttarief, moet u nakijken of uw meter daar geschikt voor is. Sommige meters hebben maar één telwerk, in dat geval zult u een andere meter moeten krijgen.

Tip: Als je een meter voor dag- en nachttarief nodig hebt, kan het zijn dat de energieleverancier dit regelt, maar het kan ook zijn dat u dit bij de netbeheerder moet regelen. Overleg je daartoe met je nieuwe energieleverancier.

Kost overstappen geld?

Nee, het overstappen naar een nieuwe energieleverancier kost u geen geld. Wel kan het zijn dat je een opzegboete moet betalen als je voor het einde van het contract met je huidige energieleverancier opzegt. Bekijk de opzegtermijn en de contractduur goed na in je energiecontract.

Wat is een eindafrekening?

Binnen maximaal twee maanden na het beëindigen van uw energiecontract, ontvangt u de eindafrekening van uw voormalige energieleverancier. Op deze eindafrekening staan het verbruik, de kosten en de door u betaalde voorschotten sinds de laatste jaarafrekening. Als u meer aan voorschotten betaald hebt dan u hebt verbruikt, krijgt u geld terug, hebt u meer verbruikt dan betaald, moet u bijbetalen. Omdat de eindafrekening meestal niet een heel jaar betreft, wijkt het bedrag dat u betaald hebt aan voorschotten vaak af van de werkelijke verbruikskosten. Zo moet u vaak bijbetalen als de eindafrekening in maart of april valt, en krijgt u vaker geld terug als de eindafrekening vlak na de zomer plaatsvindt.

Wat is een jaarafrekening?

De meeste energieleveranciers sturen u een jaarrekening als u minimaal twaalf maanden bij hen energie hebt afgenomen. Op deze jaarrekening staan o.a. uw verbruik en het bedrag dat u aan voorschotten betaald hebt. Omdat het maandelijkse voorschot een schatting is van het gemiddelde energieverbruik per maand, is er altijd een verschil met het werkelijke verbruik. Wat u te veel betaald hebt, krijgt u terug, wat u te weinig hebt betaald, moet u bijbetalen.

Tip: De stookkosten vormen de grootste kostenpost voor uw energieverbruik. Door een erg strenge of langdurende winter kan het verbruik hoger uitvallen dan verwacht. Ook een veranderende gezinssituatie – bijvoorbeeld als u een extra kamer te verwarmen krijgt – heeft invloed op uw verbruik en dus de kosten.

Je energierekening bestaat in feite uit twee onderdelen: leveringskosten en netwerkkosten. Hieronder vind je een beknopte uitleg per onderdeel.

Leveringskosten

Je leveringskosten zijn gebaseerd op energietarieven, vastrecht, heffingskorting en een eventuele welkomstkorting.

Energietarieven

Aan je energieleverancier betaal je een bepaald tarief voor je gas- en stroomverbruik. Over je verbruik betaal je vervolgens btw, energiebelasting, opslag duurzame energie en regiotoeslag.

Vastrecht

Naast het energietarief betaal je voor gas en stroom ook vastrecht. Vastrecht is een vast bedrag dat je aan je energieleverancier betaalt, onafhankelijk van je verbruik. Dit zijn een soort algemene administratiekosten. De energieleverancier mag zelf de hoogte van het vastrecht vaststellen.

Heffingskorting

De overheid biedt een heffingskorting op de energiekosten. De heffingskorting is een korting op de energiebelasting voor stroom. Het betreft een vast bedrag per jaar en wordt door de overheid vastgesteld. De heffingskorting wordt gespecificeerd op de jaarnota. Voor locaties zonder verblijfsfunctie geldt een lagere heffingskorting.

Welkomstkorting

Bij actiecontracten wordt vaak een welkomstkorting geboden. De hoogte van de korting is door de leverancier zelf te bepalen. Dit kan een korting op de levering van stroom of gas zijn, of allebei. Leveranciers verrekenen de welkomstkorting via de jaarafrekening of keren de korting in één keer uit op je rekening.

Netwerkkosten

Netwerkkosten zijn kosten die je energieleverancier in rekening brengt namens de netbeheerder. Je betaalt voor de aansluiting op het energienetwerk, transport via het netwerk, onderhoud van het netwerk en voor de huur van de energiemeter. Deze kosten zijn regiogebonden en niet afhankelijk van je keuze in leverancier. Alle leveranciers maken gebruik van hetzelfde netwerk en brengen de kosten in rekening namens de netbeheerder.

Afhankelijk van je gasverbruik betaal je ook een capaciteitsafhankelijk transporttarief. Dit tarief is dus hoger als je meer gas verbruikt.

In onze energievergelijker gaan we standaard uit van een aansluiting van 3*25 ampère en een gasaansluiting van G6 of lager. Mocht je een zwaardere aansluiting hebben, dan zullen je netwerkkosten voor stroom en gas een stuk hoger uitvallen. Op je jaarnota zie je terug wat voor aansluitingen je hebt.

De Autoriteit Consument & Markt, toezichthouder namens de overheid, reguleert de tarieven die de netbeheerder rekent. Het uitgangspunt hierbij is dat de kwaliteit van het netwerk goed blijft en dat je daar een redelijke prijs voor betaalt.

Wat is het Contract Einde Register (CER)?

Het Contract Einde Register (CER) is sinds 1 augustus 2013 de centrale databank van Nederlandse energiecontracten. Alle energieleveranciers met een leveringsvergunning zijn hierbij aangesloten.

Per lopend contract wordt hierin onder andere de einddatum, de verlengperiode en de opzegtermijn bijgehouden.

In het verleden werd alle contractadministratie bijgehouden vanuit het Contract Controle Protocol (CCP).

Moet ik als ZZP’er een zakelijk energiecontract afsluiten?

Als je ZZP’er bent, mag je in veel gevallen zelf kiezen of je een particulier of zakelijk energiecontract afsluit. Wil je weten welk contract voor jou het voordeligst is? Raadpleeg dan zowel onze energievergelijker voor particulieren als onze energievergelijker voor het MKB.